Rječnik pojmova iRobot

 
sve
 
Roomba 600
Roomba
600
 
Roomba 700
Roomba
700
 
Roomba 800
Roomba
800
 
Braava
Braava
 
Scooba
Scooba
 
Looj
Looj
 
Mirra
Mirra
 

Virtualni zid dvostrukog djelovanja

NorthStar navigacijska kocka

Je dio navigacijskog sustava robotskog uređaja za čišćenje podova iRobot Braava. Navigacijska kocka djeluje kao nadzorna jedinica koja vodi Braavu po svim kutcima vaše sobe. Zahvaljujući njoj Braava prepoznaje svoju trenutnu lokaciju i mjesta koja još treba očistiti.

NorthStar navigacija

Navigacija NorthStar je navigacijski sustav koji koristi robotski uređaj za čišćenje podova iRobot Braava. Tehnologija koja je razvijena u suradnji s američkom svemirskom agencijom NASA djeluje kao kućni GPS. Navigacijska kocka Northstar šilje signal uz pomoć kojeg Braava prepoznaje svoju trenutnu poziciju u prostoru i mjesta koja još treba očistiti. Na kraju čišćenja Braava se uvijek vrati na mjesto gdje je započela čišćenje.

Krpa od mikrovlakana

iRobot Braava za suho i mokro čišćenje koristi posebne krpe od mikrovlakana koje imaju odlična svojstva za čišćenje. Bijela krpa je namijenjena suhom čišćenju odnosno metenju, a plava krpa je posebno dizajnirana za mokro čišćenje odnosno čišćenje s čistaćem podova. Krpe se jednostavno uz pomoć pločice s magnetnim zatvaranjem i gumenima trakama za pričvršćivanje pričvrste na robota. Nakon završenog čišćenja krpe možete oprati ručno, a povremeno i u perilici veša.

Robotski uređaj za čišćenje

iRobot je 2013. godine proširio svoju ponudu sa zanimljivom novošću – robotskim čistaćem podova iRobot Braava. Radi se o proizvodu koji je dopunio ponudu robota za čišćenje kućanstava. Zahvaljujući vrlo učinkovitim krpama od mikrovlakana robotski uređaj za čišćenje će vam pomoći da se riješite prljavštine s vaših podova i to čak i uza zid i ispod namještaja. Rad Braave je vrlo tih i inteligentan, a njime upravlja navigacijski sustav koji je razvijen u suradnji s agencijom NASA. Možete birati između dva modela – Braava 320 i Braava 380.

Vodonepropusnost

Vodonepropusna obrada robotskog uređaja za čišćenje žljebova je važna ne samo za uklanjanje mokrog lišća iz žlijeba nego i za jednostavno čišćenja robota uz pomoć vrtne cijevi.

Niskoprofilni oblik

Robotski uređaj za čišćenje žljebova Looj 330 odgovarajući je za većinu žljebova. Njegov niskoprofilni oblik omogućuje mu kretanje ispod pregradnih žljebova i preko cijevi žlijeba.

Lopatice za izbacivanje

Lopatice za izbacivanje su dio glave za čišćenje robota Looj 330 i osiguravaju učinkovito uklanjanje smeća iz vaših žljebova. Looj je na raspolaganju s garniturom standardnih lopatica za izbacivanje i garniturom lopatica za izbacivanje koje su manje i kompaktnije. Njihov pravilni odabir omogućuje vam prilagođavanje glave za čišćenje različitim vrstama nečistoća koje ovise o sezoni čišćenja.

Ručka s mogućnošću skidanja

iRobot Looj 330 ima ručku koju je moguće skinuti, a koja ujedno služi i kao daljinski upravljač. Ako se odlučite za ručni način čišćenja, robota možete nadzirati daljinskim upravljačem kako bi se kretao prema naprijed i prema nazad, a možete odrediti i brzinu kojom će se pomicati.

500 okr/min

Glava za čišćenje robotskog uređaja za čišćenje žljebova Looj 330 okreće se brzinom od 500 okretaja u minuti i na taj način zaista brzo i učinkovito čisti vaše žljebove.

4-stupanjska glava za čišćenje

4-stupanjska glava za čišćenje je dio robotskog uređaja za čišćenje žljebova Looj 330. Njena glavna zadaća je očistiti nakupljenu prljavštinu iz vaših žljebova. Okreće se brzinom od 500 okretaja u minuti i s lakoćom će očistiti lišće, komadiće drveta ili iglice koje izbacuje izvan žlijeba. Sastavljena je od četki i niza lopatica za izbacivanje koje se izmjenjuju s obzirom na vrstu prljavštine.

Robotski uređaj za čišćenje žljebova

Robotski uređaj za čišćenje žljebova je maleni pomoćnik za svakog vlasnika kuće. Možete ga pronaći i u portfelju specijalista u robotici pod imenom iRobot Looj [čitaj Luž]. Dovoljno se je samo popeti se po ljestvama, umetnuti robota u žlijeb i ostaviti ga da radi. Looj prolazi preko svakog kutka vašega žlijeba i izbacuje iz njega svu prljavštinu. Vama ostaje samo da pometete smeće ispod žlijeba. Sa robotskim čistaćem žljebova izbjegavate rad na visokim mjestima i opasnost od ozljeda, a pritom štedite i mnogo vremena.

Robotski perač

Radi se o kućnom robotu za pranje podova koji iRobot nudi pod imenom Scooba. Zahvaljujući Scoobi moguće je održavanje svojih podova trajno čistima bez napora.

Funkcija virtualnog zida

Roomba može ograničiti prostor uz pomoć virtualnog zida. Virtualni zid stvara nevidljivu pregradu koju robot neće prelaziti. Koristi se onda kada morate očistiti samo ograničeno područje ili ako želite spriječiti Roombu da se približi električnim ili računalnim kablovima i lomljivim predmetima.

Funkcija virtualnog zida sa svjetionikom

Virtualni zid sa svjetionikom udružuje dvije funkcije. Možete ga koristiti kao zid za ograničavanje područja čišćenja ili zahvaljujući funkciji virtualnog svjetionika osigurati da Roomba postupno očisti cijeli stan, sobu po sobu. Preporučamo uporabu do 3 virtualna svjetionika s obzirom na veličinu i kompleksnost prostora.

Sustav PRO-CLEAN

Sustav PRO-CLEAN je dio robotskog uređaja za čišćenje podova Braava 380. Nakon uključivanja sustava PRO-CEAN u velikoj se mjeri povećava učinkovitost čišćenja podova. PRO-CLEAN djeluje kao posuda za tekućinu za čišćenje i ugrađen je u pločicu robota koja za vrijeme čišćenja stalno vlaži krpu od mikrovlakana. Zahvaljujući tomu Braava 380 s podova će ukloniti i tvrdokornije mrlje.

Način suho čišćenje (SWEEP)

Braava 380 nudi dva načina čišćenja. Suho i mokro čišćenje. Suho čišćenje, odnosno metenje, uklanja prašinu, kosu, dlake i sitne nečistoće sa svih vrsta i veličina čvrstih površina. Prljavština se nakuplja na bijeloj krpi od mikrovlakana koju na kraju čišćenja jednostavno istresete. Za vrijeme metenja Braava se po prostoru kreće u ravnoj liniji, uvijek naprijed i nazad, naprijed i nazad itd.

Način mokro čišćenje (MOP)

Braava 380 nudi dva načina čišćenja. Suho i mokro čišćenje. Mokro čišćenje je namijenjeno učinkovitom čišćenju čvrstih površina. Brava se kreće u kratkim linijama, uvijek desno, naprijed i nazad, lijevo, naprijed i nazad, pa naprijed i opet ispočetka. Zahvaljujući tomu sa podova može učinkovito ukloniti masnoću, prašinu i različite vrste tvrdokornih mrlja. Mokro čišćenje možete poboljšati dodavanjem posude PRO-CLEAN koja je dio modela Braava 380.

iAdapt Nautiq

Kod oblikovanja iAdapt Nautiq inženjeri su se oduševili nad rezultatima sustava iAdapt robotskih usisavača iRobot Roomba i čistača podova Scooba. Zatim su ga prilagodili za učinkovitu uporabu u trodimenzionalnim uvjetima. I uređaj za čišćenje bazena iRobot Mirra 530 najprije izmjeri dimenzije bazena i zatim na temelju toga odabire najprimjereniji program za čišćenje. Svako mjesto višekratno očisti i neprestano reagira na aktualne uvjete i zato može postići najbolje rezultate.

Funkcija Pause/Resume

Ovu funkciju ima robotski uređaj za čišćenje podova iRobot Braava. Braavu morate na trenutak isključiti, spasiti, bilo što što je potrebno i zatim ponovno započeti s čišćenjem? Sa Braavom je to moguće bez problema. Funkcija pauze i ponovnog pokretanja (Pause/Resume) osigurava da Braava nastavlja s čišćenjem tamo gdje se je zaustavila.

Vrlo tiho čišćenje

Velika dodana vrijednost robotskog uređaja za čišćenje Braava je njegov tihi rad. Braavu pokreće vrlo tih elektromotor koji za vrijeme čišćenja uopće nećete čuti tako da možete čitati knjigu ili spavati i budite sigurni da vas Braava pritom neće ometati.

Funkcija podešavanja vremena čišćenja

Zahvaljujući funkciji za podešavanje vremena čišćenja možete odabrati dan i vrijeme u kojem robot treba započeti čišćenje. Roombi ne smeta tama ili prepreke tako da će uvijek temeljito očistiti prostor i bez vaše prisutnosti. iRobot nudi planirano čišćenje za svaki dan u različito vrijeme. Robot možete na primjer podesiti na način da čisti tri puta tjedno i tako će svaki tjedan u planirano vrijeme čistiti i time očuvati jednakomjerno čiste podove.

Optičko otkrivanje prljavštine

Uz pomoć optičkih senzora Roomba prepoznaje prekomjerno prljava područja kojima se zatim intenzivno posvećuje.

Senzori za zaštitu od pada niz stepenice

Senzori za zaštitu od pada niz stepenice osiguravaju da Roomba neće pasti niz stepenice ili s ostalih podignutih površina.

Sve vrste podnih podloga

Roomba je robot namijenjen čišćenju svih vrsta kućnih podova kao što su pločice, linoleum, tepisi ili parket.

Indikator punog koša

O tome da je sabirni koš pun i da ga je potrebno isprazniti Roomba će vas obavijestiti svjetlosnim signalom na zaslonu.

Baza za punjenje

Kada Roomba procjeni da je čišćenje dovršeno automatski će potražiti svoju bazu za punjenje gdje će se napuniti i ostati u pripremi za sljedeće čišćenje. Robot se na bazu vraća i u slučaju ako mu to naredite pritiskom na tipku DOCK.

Filtar od mikrovlakana

Filtar od mikrovlakana će uhvatiti i najmanje čestice prašine. Njegova izvrsna svojstva koriste se u Roombi serije 600.

Kompaktne dimenzije

Zahvaljujući svojoj visini (9,2 cm) Roomba se može zavući ispod većine namještaja i može očistit i prostore koji su obično nedostupni. Na primjer, ispod kreveta ili kuhinjskog namještaja. Dimenzije su oblikovane tako da robot odgovara europskom namještaju na nogicama.

Jednostavan način upravljanja

Roombi nije potrebno odrediti načina rada ili trajanja čišćenja. Roomba se uvijek sama odlučuje s obzirom na raspored i veličinu prostora koji čisti. Pritisnite tipku CLEAN i Roomba će se pobrinuti za sve ostalo.

HEPA filtar

Dvostruki HEPA Type filtar uhvatiti će i najmanje čestice prašine i cvjetni pelud te će time zaštiti alergičare i ostale članove kućanstva. Koristi se u robotskim usisavačima Roomba serije 700.

Sustav Wall Follow

Zahvaljujući bočnoj četki i sustavu Wall Follow Roomba može učinkovito očistiti i područja oko namještaja, uzduž zidova i kutova i ostala teško dostupna mjesta.

Ni-MH baterija

iRobot napajaju Ni-MH (Nikl-Metal Hydrid) baterije. Njihova prednost je da podnose visoka elektro opterećenja elektromotora robota i pritom očuvaju dugi životni vijek i jednakomjerni napon. Na taj način robot može čistiti vrlo dugo vremena s potpuno napunjenom baterijom. Punjenjem robota upravlja mikroprocesor koji nadzire različite parametre baterije, uključujući i njezinu temperaturu. Time se maksimalno povećava njezin vijek trajanja.

ANTITANGLE

iRobot misli na obično kućanstvo i zato je dizajnirao tehnologiju ANTITANGLE koja sprječava zapletanje i zarobljavanje među kablove ili resice tepiha. Kada četke prepoznaju prepreku, okreću smjer okretanja. Na taj način robot se oslobađa i može nastaviti s čišćenjem.

Centar s daljinskim upravljačem na dodir

Centar s daljinskim upravljačem na dodir omogućuje vam da Roombu daljinski uključite, vremenski podesite ili čak neposredno njome upravljate. Na taj način olakšavate si ne samo čišćenje već se i dobro zabavljate.

Jednostavno održavanje

Redovito održavanje produžuje životni vijek vaše Roombe. Dovoljno je da redovito praznite sabirni koš, očistite četke i prednji kotač.

Program SPOT

Program SPOT namijenjen je lokalnom čišćenju. Robot će očistiti prostor veličine 1 m². Poslužiti će vam kao „metla i lopatica“ nakon što ste u kuhinji po podu prosuli šećer ili će vam na primjer očistiti otirač za cipele.

Profilirani branik

Roomba uz pomoć profiliranog gumiranog branika s usporenim dodirom otkriva prepreke. Zahvaljujući infracrvenim zrakama koje emitira branik robot prepoznaje prepreku, usporava ispred nje i lagano je dotiče. Branik je vrlo nježan prema namještaju. Neposredni kontakt s preprekom poboljšava učinkovitost bočne četke koja s prepreke pomete prljavštinu. Uz to Roomba zahvaljujući braniku na dodir prolazi i virtualne prepreke kao što su prekrivač za krevet ili dugačke zavjese. Robotski usisavači serije 700 opremljeni su profiliranim gumiranim branikom kako bi roboti bili još nježniji prema namještaju.

Robotski usisavač

Još nemate robotski usisavač? To vjerojatno znači da vas čišćenje zabavlja i da ne želite svoj najomiljeniji rad prenijeti na nekog drugog. U slučaju da vam to jednoga dana dosadi, imamo rješenje za vas. Robotski usisavač je malen pomoćnik u kućanstvu koji će samostalno očistiti svaku površinu, uključujući parket, podnu oblogu od pluta, linoleuma ili tepiha. Zahvaljujući programskoj opremi sposoban je zaista raditi bez vaše pomoći. Jednostavno ga uključite i zatim možete primjerice podići noge na stol i gledati televiziju. Robotski usisavač je opremljen i pametnim senzorima tako da se odlično orijentira u svakom prostoru. Bez problema prelazi prag i nema problema niti sa stepenicama. U slučaju da se približava stepenicama njegov program ga odmah obavještava da je u opasnosti. Nemate razloga za brigu da će doći do neke nezgode. Jeste li sretni da ćete ono malo živahno biće gledati kako radi? Robotski usisavač će vam pokazati pravi koncert „čišćenja“. Pružite mu priliku i biti ćete ugodno iznenađeni njegovim kvalitetnim rezultatom!

Sabirni koš AeroVac s velikim kapacitetom

Sabirni koš s velikim kapacitetom je idealan za kućanstva sa životinjama. Pohranjuje i najmanje čestice prašine.

iAdapt

iRobot Roomba na tržište dolazi s ispitanim sustavima koji rade s iRobot iRobotom. Popis započinje s apsolutno najvažnijim– sustavom iAdapt. Taj najinteligentniji sustav čišćenja i navigacije u prostoru uz pomoć više od deset senzora prati prostor 67x u sekundi i uz 40 unaprijed određenih kretnji omogućuje Roombi da se inteligentno odaziva na aktualne uvjete u prostoru.

3-stupanjski sustav čišćenja

3-stupanjski sustav čišćenja osigurava izvrsno čišćenje podova u vašem kućanstvu. Radi se o tri procesa koja se istovremeno odvijaju:

1. Rotirajuća bočna četka osigurava čišćenje uza zidove i u uglovima.
2. Glavne suprotno rotirajuće četke sakupljaju prašinu, prljavštinu, mrvice i kosu s podova.
3. Podtlak u usisnoj cijevi pohranjuje nečistoće u sabirni koš.

Akustična detekcija prljavštine

Roomba uz pomoć akustičnih senzora otkriva pretjerano prljave površine kojima se zatim intenzivno posvećuje.

Četka za čišćenje za Scoobu

Scooba Cleaning Brush je četka za čišćenje za model Scooba 390. Proizvedena je od posebnih materijala za temeljito mokro čišćenje. Ne ostavlja tragove i učinkovito uklanja prljavštinu sa svih vrsta čvrstih podova.

Prelaženje pragova

Roomba s lakoćom prelazi uzdignute prepreke, pragove ili ostale prepreke do visine od 2 cm.

Dijagnosticiranje problema

Robot je sposoban sam dijagnosticirati mogući problem (npr. začepljene četke) i o njemu vas obavijestiti zvučnim signalom.

Adaptivna glava za čišćenje

Adaptivna glava za čišćenje 2. generacije dinamično se prilagođava površinama koje se čiste, pa makar se radilo plivajućim podovima, tepisima, linoleumu ili pločicama.

Daljinsko upravljanje

Robotom se može upravljati i uz uporabu daljinskog upravljača. Robota uključujemo tipkom CLEAN, a za naredbu za lokalno čišćenje pritisnemo tipku SPOT te za parkiranje robota na bazu za napajanje tipku DOCK što jamči visoku udobnost korisnika. Sa tipkama za smjerno kretanje robotom se može upravljati kao daljinski upravljanim autićem što posebno cijene muškarci i djeca. Vidjeti ćete da će vas već prvo čišćenje oduševiti.

Branik s usporenim dodirom

Roomba otkriva prepreke uz pomoć branika s usporenim dodirom. Zahvaljujući infracrvenim zrakama koje emitira branik robot prepoznaje prepreku, uspori ispred nje i lagano je dodirne. Branik je vrlo nježan prema namještaju. Neposredni kontakt s preprekom poboljšava učinkovitost bočne četke koja s prepreka očisti prljavštinu. Roomba zahvaljujući braniku na dodir jednostavno prelazi virtualne prepreke kao što su prekrivač za krevet ili dugačke zavjese.

42 senzora

Sustav upravljanja i navigacije iAdaptora radi samo u kombinaciji s dovoljnim svjetlosnim i zvučnim senzorima. Serija Roomba 800 ima ukupno 42 senzora koji prikupljaju važne podatke o prostorima i barijerama.

Upravljanje na dodir

Roomba će vas u potpunosti odvući u svijet tehnologije 21. stoljeća i to uz pomoć preciznog ekrana na dodir koji zamjenjuje tradicionalno upravljanje tipkama.
 
Proizvod je dodan u košaricu
pregled košarice