Misija i vizija iRobot-a

Mise značky header

Za iRobot robotski usisavači i perači nisu prije svega samo poziv. iRobot tu kategoriju ne percipira kao priliku za brzu zaradu na privremenoj kategoriji. iRobot je kategoriju robotskih usisavača stvorio i iRobot će nastaviti u njenom razvoju, ma što god da se dogodi. Mi u iRobotu smatramo da naši roboti već sada mijenjaju svijet.

Na početku skoro svakog velikog poduzeća koje danas određuje smjer na svojem području bio je prisutan ogromni entuzijazam i želja za mijenjanjem svijeta. Onaj tko je osnovao poduzeće samo zato da bi se što prije mogao voziti u crvenom Ferrariju obično nije došao daleko. Poduzeće iRobot je bilo osnovano na uvjerenju trojice osnivača (Colin Anglea, Helen Greiner i Rodney Brooksa) da je robotika ono što će promijeniti naš način rada, učenja, liječenja ili čišćenja. Bila je 1990. godina i u svijetu kada je mobilni telefon ispunio kofer, a internet valovima kružili su samo znanstvenici ili akademici, to se je činilo kao utopija.

Već u prvoj godini svojeg postojanja nastao je Genghis, svemirski istraživački robot i ujedno razvojna platforma. 1996. godine se je zatim toj maloj obitelji iRobota pridružio i model Ariel koji je služio za istraživanje obale i otkrivanje mina. Napredak je došao 1998. godine kada je poduzeće iRobot pobijedilo na natječaju za ugovor s agencijom DARPA za razvoj i proizvodnju taktičnih mobilnih robota iRobot PackBot. Upravo tog svestranog robota 2001. godine američka vlada je poslala u spasilačku misiju nakon terorističkih napada na svjetski trgovački centar.

2002. godine iRobot ulazi u život svakoga od nas. Upravo te godine na svijet je došao prvi robotski usisavač Roomba, a uz to američka vojska uključila je i PackBota u svoju standardnu opremu. Tri godine kasnije iRobot je dopunio obitelj kućanskih robota s unikatom – peračem podova Scooba te i dalje marljivo radi na usavršavanju i razvoju novih profesionalnih robota. Za sada je zadnji napredak postignut 2011. godine s prezentacijom potpuno nove generacije robotskih usisavača Roomba serije 700, dokazano najboljih robotskih usisavača na svijetu.

Više od trideset godina duga povijest poduzeća iRobot uključuje niz prijelomnih trenutaka i dramatičnih događaja. Naši profesionalni roboti savjesno služe u mirovnim misijama i traže život i onda kada se nada za preživjelima već pomalo gubi. Naši kućanski roboti neumorno rade u više od 20 milijuna kućanstava po cijelom svijetu kako bi njihovi vlasnici mogli raditi ono što zaista ima smisla. Zato iRobot ostaje odan robotici i nadalje ulaže u njen razvoj.

Filozofija iRobota u točkama

  • Specijalizacija u robotici
  • Spašavanje života
  • Izrada profesionalnih robota
  • Izrada kućanskih robota
  • Suradnja s NASA-om
  • Globalno djelovanje
  • Poboljšanje kvalitete života ljudi
  • Djelovanje u zdravstvu
  • Olakšavanje rada ljudima
  • MIJENJANJE SVIJETA
 
Proizvod je dodan u košaricu
pregled košarice