Ne znate kojeg robota odabrati?

Veljača
2015
 
 
    Produkti
 

Odlučujete se za kupnju Roombe, a čini Vam se da se ne možete snaći unutar svih modela koje nudi iRobot? Što znače oznake npr. i1, j7, s9+, Combo i5, Combo i8, Braava jet m6? Evo odgovora na Vaša pitanja.

iRobot ima tri kategorije proizvoda, Roomba, Braava i Roomba Combo. U kategoriju Roomba spadaju specijalisti za usisavanje Vaših podova i oni su zaduženi za prvu fazu Vaših čistih podova jer im je funkcija usisavanje. Kategorija Braava je specijalist za pranje Vaših podova i spada pod drugu i završnu fazu Vaših čistih podova jer im je funkcija pranje. Pod treću kategoriju, ali ne i manje važnu spada Roomba Combo, a to su uređaji 2u1 odnosno kombinirani robotski usisavač i perač podova u jednom. Kupnjom Roomba-e Combo govorimo o tome da imate dva uređaja u jednom gdje dobijate na prostoru, vremenu, ali imate i uštedu na novcu. Asortiman uređaja kreće se od osnovnih modela za usisavanja i pranje do najnaprednijeg modela kombiniranog čistača podova.
U čemu je razlika između pojedinih serija?
 
Serija Roomba i1  Robotski usisavači serije i1 (Roomba i1152, i1154, i1156, i1158) posjeduju revolucionarnu AeroForce tehnologiju koja očisti i do 50% više smeća, prašine i kose sa svih vrsta podova. Također, AeroForce trostupanjski sustav čišćenja koristi kombinaciju odvajanja, četkanja i usisavanja za učinkovito čišćenje. Wi-Fi veza omogućuje da se robotom može upravljati pomoću iRobot HOME mobilne aplikacije i kada se nalazite izvan doma. Za njeno funkcioniranje potrebna je bežična mreža. Preko pametne aplikacije cijelo vrijeme ste upućeni u rad Roombe i njene potrebe, npr. treba li isprazniti koš, zamijeniti filter, koliko sati je radila.

Serija Roomba i7 je premium serija iRobot Roombe. Serija se sastoji od Roomba-e i7 (Roomba i7150, i7156, i7158) i Roomba-e i7+ (Roomba i7550, i7558). Roomba i7 uključuje robotski usisavač s integriranom baznom postajom dok Roomba i7+ uključuje robotski usisavač s baznom postajom za automatsko pražnjenje spremnika. Zahvaljujući s Imprint Link tehnologijom povezivanja možete se bez problema povezati s robotskim peračem podova Braava-om jet m6. Jednostavnim rječnikom to znači ovako - kada Roomba i7 ili i7+ završi svoj dio i očisti dom on šalje signal Braava-i jet m6 kako bi ona mogla potom oprati podove. Samim time zaokružena je cijela priča, te će Vaš dom biti čist i besprijekoran i kada niste kod kuće pritiskom na samo jednu tipku na pametnoj aplikaciji.
 
Serija Roomba j7 je serija koja se prilagođava Vašim životnim navikama, te Vam tako omogućuje da svoje slobodno vrijeme provedete u šetnji, na kavi s prijateljima ili u društvu obitelji. Roomba® j7 seriju odlikuje novi moderan dizajn i poboljšane značajke. Glavna novost serije j7 je “PrecisionVision” navigacija koja omogućuje Roomba®-i j7 da identificira i izbjegne prepreke u Vašem domu poput izmeta kućnih ljubimaca ili kablova za punjenje te nastavlja čistiti dalje. Kada Roomba® j7 prvi puta snimi prepreku, “PrecisionVision“ navigacija šalje Vam obavijest na iRobot® Home mobilnu aplikaciju kako biste robotskom usisavaču naredili da prepreku izbjegne jednom ili da ju izbjegava i u budućnosti. Uz Roomba®-u j7 (j7158) imamo i model Roomba®-e j7+ (j7558) s automatskim uklanjanjem prljavštine. Pripremite se za robotski usisavač na koji možete računati da će obaviti posao baš detaljno.

Serija Roomba s9  spada među najbolje robotske usisavače na svijetu s najsuvremenijom tehnologijom i novim funkcijama koje do sada niste mogli ni zamisliti. Sadrži Clean Base™ bazu za automatsko pražnjenje prljavštine i tako donosi novu razinu udobnosti. Stvoren je da obavi više posla. Snažnija usisna moć skuplja prljavštinu, dlake i krhotine. Tehnologija Imprint ™ omogućuje robotu da nauči, mapira i prilagodi se Vašem domu određujući najbolji način čišćenja. Roomba s9+(s9558) osigurava najučinkovitije čišćenje do sada zahvaljujući naprednom 3D senzoru, snažnom sustavu za čišćenje i tehnologiji PerfectEdge® koja ima 30% širu dvostruku gumenu četku i posebno dizajniranu četku za kutove. S robotima Roomba-e s9+(s9558) i Braava jet m6, te tehnologijom povezivanja Imprint ™ Link predstavljamo novu generaciju međusobno povezanih automatiziranih rješenja koja omogućuju komunikaciju između robota i koordiniranu provedbu planiranog čišćenja. Zahvaljujući Imprint ™ robotskoj vezi Roomba s9+(s9558) i Braava jet m6 rade zajedno kako bi osigurale najvišu razinu čišćenja.

Roomba Combo 11xx je 2u1 robotski usisavač i perač podova. Modeli Roomba Combo 1118 i 1138 razlikuju se po tome što Roomba Combo 1138 ima dodatan filter i navlaku za brisanje više u odnosu na Roomba Combo 1118. Umjesto Vas usisava prljavštinu s glatkih podova i tepiha služeći se četkom u obliku slova V i snažnim usisom. Četke za brisanje rubova skupljaju ostatke uza zidove i iz kutova. Sustav pranja vlažnom krpom služi se tkaninom od mikrovlakana posebne rebraste teksture. Roomba Combo je Wi-Fi vezom poveziv s Vašim mobitelom te uči Vaše navike čišćenja i predlaže raspored prilagođen Vašim potrebama. Predlaže i stvari koje vam možda uopće ne bi pale na pamet poput dodatnog čišćenja u vrijeme sezone alergija i daje vam korisne prijedloge. Vodi računa o učinkovitom usisavanju i brisanju u jednom potezu tako da Vaš dom može svakodnevno biti čist.
 
Roomba Combo i5 najnovija je serijska robotskog usisavača 2u1. iRobot, lider u proizvodnji robota za usisavanje široke potrošnje, sada je proširio svoju liniju 2u1 robotskih usisavača i perača podova. Nova serija Roomba Combo i5 kombiniranih robotskih usisavača i perača podova može usisavati ili istovremeno usisavati i prati jednostavnom zamjenom spremnika. Vrhunska kvaliteta usisavanja i pranja podova sada je dostupna po pristupačnoj cijeni. Uređaj dolazi u paketa s dva spremnika. Jedan spremnik dizajniran za suho čišćenje koji koristite za usisavanje, a zamjenom spremnika imate istovremeno suho čišćenje i mokro pranje podova s naprednom navigacijom. Ova vrhunska tehnologija omogućuje joj pamćenje rasporeda Vašeg doma i čišćenje po željenoj prostoriji ili katu. Nakon što Roomba obavi čišćenje Vašeg prostora u aplikaciji se prikazuje mapa prostora koji je Roomba očistila. Roomba može očistiti bilo koju prostoriju koju želite, kada god želite - bilo prema postavljenom rasporedu ili na zahtjev, bilo da ste kod kuće ili odsutni. Bilo da  trebate samo usisati ili obrisati pod robotski usisavač i perač Roomba Combo™ i5+ može učiniti jedno ili oboje.
Roomba Combo i8 jedna je od novijih serija robotskog usisavača 2u1. Roomba Combo i8 kombinirani robotski usisavač i perač podova koji zamjenom spremnika može usisavati ili istovremeno usisavati i prati. Uređaj dolazi u paketa s dva spremnika. Jedan spremnik dizajniran za suho čišćenje koji koristite za usisavanje, a zamjenom spremnika imate istovremeno suho čišćenje i mokro pranje podova  s naprednom navigacijom. Combo i8 serija može se pohvaliti i Smart Mapping tehnologijom. Naime, ova vrhunska tehnologija omogućuje joj pamćenje rasporeda Vašeg doma i čišćenje po prostoriji ili katu. Bez obzira radi li se o kuhinji, dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili čak prvom, drugom ili trećem katu omogućuje Vam čišćenje zadane prostorije i određivanje vremena čišćenja. Ukoliko ne želite da Roomba ide na određena područja koristite “Keep-Out-Zones“ opciju u aplikaciji. Riječ je o opciji koja Vama kao vlasniku Roombe omogućuje da bez “Dual virtualnog zida“ možete označiti u aplikaciji gdje ne želite da Vam Roomba čisti stoga nema potrebe za korištenjem “Dual virtualnog zida“.

Roomba Combo j7 robotski 2u1 usisivač i perač na svijetu. Dizajniran za domove raznih podova u kojima se izmjenjuju tepisi i tvrdi podovi, te za one koji žele uređaj koji usisava i pere pod.
Napredni operativni sustav iRobot OS 5.0 predstavlja nove značajke i digitalna iskustva koja poboljšavaju inteligenciju i personalizaciju. Serija se sastoji od modela Roomba Combo j7 (c7158) i Roomba Combo j7+ (c7558). Dvije izdržljive, potpuno podignute metalne ručice podižu krpu kada robot otkrije tepihe sprječavajući neželjene mokre nezgode.
Prepoznaje više od 80 uobičajenih predmeta, omogućujući robotu da čisti više specifičnih lokacija kao što su mrvice ispod stola, područje ispred kauča itd. Također omogućuje robotu da otkrije i izbjegne opasnosti na podu poput odjeće, cipela, čarapa, ruksaka, zdjela za kućne ljubimce, igračka za kućne ljubimce i izmeta od kućnih ljubimaca.
 
Braava jet m6 robotski perač mijenja način razmišljanja o čišćenju, ona je naš najnapredniji robot za pranje podova. Braava učinkovito čisti i pere podove u kući. Korisnik jednostavno instalira željenu tkaninu - bilo za mokro ili suho čišćenje - robotski stroj za pranje pruža sve ostalo. Kao i Roomba s9+ robotski usisavač, Brava jet m6 robot čistač također koristi iAdapt® 3.0 s vSLAM® tehnologijom i Smart Imprint ™ mapiranje kako bi dobila plan prostorija kod kuće omogućujući korisniku da odabere područja koja želi očistiti i postavi raspored čišćenja. Početak čišćenja robotskim usisivačem može se pokrenuti putem aplikacije iRobot HOME ili pomoću gumba CLEAN. Ako je robot povezan s pametnim osobnim asistentima Alexa ili Google pomoćnikom, korisnici također mogu početi čišćenje glasovnom naredbom.
 
Zašto je unutar jedne serije više modela?

Bez obzira na to za koju seriju se odlučite, modeli unutar pojedine serije mogu se među sobom razlikovati u pojedinim funkcionalnostima odnosno karakteristikama, designu ili boji.

Ukratko!

Najprije trebate, obzirom na Vaše potrebe i veličinu prostora koji uređaj treba očistiti odlučiti koja serija najviše odgovara Vašem stanu, kući, uredu, a zatim unutar serije potražite model koji najviše zadovoljava Vaše potrebe.
 
Koja Roomba ima pojedinu karakteristiku odnosno funkcionalnost, možete pogledati također u donjoj preglednoj tabeli.

iRobot Comparison Chart Floorcare Merchandising
iRobot Comparison Chart Floorcare Merchandising
 

Tags

 
 
 
Proizvod je dodan u košaricu
pregled košarice