Prijava

Ne znate kojeg robota odabrati?

 
    Produkti
 

Odlučujete se za kupnju Roombe, a čini vam se da se ne možete snaći unutar svih modela koje nudi iRobot? Što znače oznake npr. 696, 886, 980? Trenutačno su aktualne 3 serije robotskih usisivača. To su serije 600, 800 i 900. Unutar svake serije postoje različiti modeli robotskih usisivača.

U čemu je razlika između pojedinih serija?

Serija 600 je osnovni model robotskog usisivača. Ima jednostavnu programsku opremu i manje senzora od ostale dvije serije. U praksi to znači da je prikladniji za čišćenje manjih površina, jer za istu površinu treba više vremena. Pored toga, u seriji 600 koriste se AeroVac filtri. Trebamo naglasiti kako je robotski čistač iz serije 600 jednako efikasan kod čišćenja, jedina razlika je u tome da može očistiti manju površinu i da ima nešto lošiju filtraciju.
Serija 800 se od serije 600 razlikuje prema po novom, revolucionarnom trostupanjskom sustavu za čišćenje nazvanom AeroForce™, ima više senzora, nadograđenu programsku opremu s mogućnošću programiranja, veći prostor za prljavštinu, te HEPA filtre. Zbog bolje programske opreme i većeg broja senzora, u prostoru je bolje organiziran i stoga primjeren za veće stanove.

Serija 900 za razliku od prethodnih serija ima novu navigaciju iAdapt 2.0 s vizualnim prepoznavanjem prostora. Nova navigacija i nova 2.130mAh litij-ionska baterija omogućuje joj da se u slučaju većih površina može sama napuniti i nastaviti s čišćenjem u preostalim prostorima. Upravo zato može očistiti veću površinu. Za razliku od prethodnih serija, ne čisti više po spiralnim i dijagonalnim uzorcima, već se kreće kvadrat po kvadrat po ravnoj crti. Novom Roombom se upravlja preko mobilne aplikacije za pametne telefone i tablete. Za njeno funkcioniranje potrebna je bežična mreža. Preko pametne aplikacije cijelo vrijeme ste upućeni u rad Roombe i njene potrebe, npr. ili treba isprazniti koš, zamijeniti filtar, koliko sati je radila. Tijekom čišćenja znate u kojoj je fazi usisavanja, uređivati raspored ili pristupiti drugim korisnim informacijama videopodrškom.
Svim serijama je zajedničko to da se roboti nakon završenog čišćenja sami vraćaju u stanicu za punjenje.


Zašto je unutar jedne serije više modela?

Bez obzira na to za koju seriju se odlučite, modeli unutar pojedine serije mogu se među sobom razlikovati u pojedinim funkcionalnostima odnosno karakteristikama i priloženoj dodatnoj opremi. Važnije funkcionalnosti opisane su ispod, a što je priloženo u paketu možete pročitati kod pojedinog modela robota u sektoru Sadržaj paketa.


Važne funkcionalnosti?

Funkcija podešavanja vremena čišćenja do 7 dana u tjednu. Ova funkcija vam omogućuje programiranje vašeg robota, kako bi započeo s čišćenjem u željenim danima u određeni sat. To znači da će robotski usisivač uz podešeni sat sam otići s postaje za punjenje, te kako će se nakon čišćenja vratiti na istu. Ako robot nema takvu funkciju, onda ga morate sami uključiti, kada npr. odlazite od kuće. Funkcija programiranja je na raspolaganju u seriji 600 samo od modela 650 naviše, a kod serije 800 i 900 tu funkciju imaju svi modeli.
Virtualni zid, HALO zid ili svjetionik? Virtualni zid naizgled ograničuje prostor u vodoravnoj liniji (cca. Do 2 m). Obično ga postavljamo između vrata ili svoda, a time dajemo robotu do znanja, da u sljedeću prostoriju ne smije, ako želimo očistiti npr. samo kuhinju. Virtualni zid je kompatibilan sa svim modelima, možete ga i dokupiti, a u ovisnosti od modela može biti priložen paketu, obično je priložen u paketu kod modela s oznakom PET Virtualni HALO zid je pogodan za domaćinstva s kućnim ljubimcima jer prostor ograničuje u krugu. Stvara zaštićeno područje koje sigurno usmjerava Roombu oko posuda za hranu i vodu vašeg kućnog ljubimca, pri čemu sadržaj u njima ostaje netaknut. Zaštićeno područje ima promjer približno 50cm. Virtualni svjetionik je za razliku od ostala dva, organizator čišćenja robota. Virtualni svjetionik postavite između vrata i na taj način robotu kažete da mora najprije očistiti prvi prostor, a nakon toga treba očistiti sljedeći prostor. Prostori se trebaju nastaviti od prve točke do zadnje, a kada očisti i posljednji prostor, svjetionik ga usmjerava na baznu postaju. U očišćeni prostor se više ne vraća. Na taj način robotu organiziramo čišćenje, te može posao podijeliti s obzirom na snagu baterije. U suprotnom robot čisti iz jednog prostora u drugi i nazad, te time gubi vrijeme. Preporučujemo korištenje do 3 virtualna svjetionika, ovisno od veličine i kompleksnosti prostora.

Baterija xLife. xLife je visoko efikasna baterija, s 2x dužim životnim vijekom.  Kod serije 800 je već priložena u robotu, dok istu kod ostalih serija dobijete samo kod modela, koji su označeni s riječi xLife (npr. 631 xLife).

HEPA filtar. Dvostruki HEPA Type filtar uhvatiti će i najmanje čestice prašine i cvjetni pelud te će time zaštiti alergičare i ostale članove kućanstva.
 
Ukratko!

Najprije trebate, obzirom na potrebe i veličinu stana, odlučiti koja serija najviše odgovara vašem stanu, a zatim unutar serije potražite model koji najviše zadovoljava vaše potrebe. Pri tome uzimajte u obzir funkcionalnost i dodatnu opremu koja je uključena u paketu.
 
Koja Roomba ima pojedinu karakteristiku odnosno funkcionalnost, možete pogledati također u donjoj  preglednoj tabeli. 

Tags

 
 
 

Novo u iRobot Roomba

Novi modeli iz 800 serije imaju pored AeroForce tehnologije sada i WiFi vezu. Roombom možete upravljati putem mobilne aplikacije iRobot HOME za vaš pametni telefon ili tablet. Ugrađena baterija ima novu litij-ionsku bateriju koja se inače nalazi samo u seriji 900. Također ima funkciju postavljanja rasporeda čišćenja. Pored samog uređaja Roombe, u paketu dobivate i novu integriranu stanicu za punjenje, virtualni zid s dvostupanjskim djelovanjem i zamjenski filtar.

15.02.2018
sve novosti


Roomba 960

Roomba 960Novi revolucionarni model, Roomba 960.


6699,00 Kn
AKCIJA!

svi proizvodi
 
AKCIJA!
Roomba 960
cijena 5.799,00 KN
 
više o akciji
 
 

iRobot Hrvatska trgovine:

iRobot kiosk – ARENA Centar, Zagreb
Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, 10020 Zagreb

Tel: (0)92 266 0654
Email: arena@eurorobot.hr

Radno vrijeme:
PON - PET: 10:00 - 21:00
SUB - NED: 09:00 - 21:00

iRobot Hrvatska trgovine:

iRobot kiosk – City Center One, Split
City Center One, Vukovarska 207, 21000 Split

Tel: (0)91 607 0006
Email: split@irobot.hr

Radno vrijeme:
PON - NED: 09:00 - 22:00

iRobot Hrvatska trgovine:

Internet trgovina:
www.irobot.hriRobot katalog:
Kliknite ovdje za katalog!

 
Načini plaćanja
VISA logo MasterCard logo Maestro logo American Express logo Dinners Club INTERNATIONAL logo  
Sigurtnost kupnje garantiraju
MasterCard SecureCode logo Verified by VISA logo Ammerican express secure logo CorvusPay logo Dinners club secure logo  
 
Proizvod je dodan u košaricu
pregled košarice