Ne znate kojeg robota odabrati?

Veljača
2015
 
 
    Produkti
 

Odlučujete se za kupnju Roombe, a čini vam se da se ne možete snaći unutar svih modela koje nudi iRobot? Što znače oznake npr. 606, e5158, 976, i7+ (i7558), s9? Trenutačno je aktualnih 6 serija robotskih usisivača. To su serije 600, e5, e6, 900, i serija i s9 serija. Unutar svake serije postoje različiti modeli robotskih usisivača.

U čemu je razlika između pojedinih serija?

Serija 600 je osnovna, početna serija robotskih usisivača. Ima jednostavnu programsku opremu i manje senzora od ostalih serija. U praksi to znači da je prikladnija za čišćenje manjih površina, jer za istu površinu treba više vremena. Pored toga, u seriji 600 koriste se AeroVac filtri. Trebamo naglasiti kako je robotski čistač iz serije 600 jednako efikasan kod čišćenja, jedina razlika je u tome da može očistiti manju površinu i da ima nešto lošiju filtraciju. Određeni modeli iz serije 600 (Roomba 67x, 69x imaju i wifi funkciju ((omogućuje da se robotom može upravljati pomoću iRobot HOME mobilnom aplikacijom i kada se nalazite izvan doma).

Serija e5: Robotski usisavači serije e5 (Roomba e5152, e5154, e5158) posjeduju revolucionarnu AeroForce tehnologiju koja očisti i do 50% više smeća, prašine i kose sa svih vrsta podova. Također, AeroForce trostupanjski sustav čišćenja koristi kombinaciju odvajanja, četkanja i usisavanja za učinkovito čišćenje. Wifi veza omogućuje da se robotom može upravljati pomoću iRobot HOME mobilne aplikacije i kada se nalazite izvan doma.
 
Serija e6: e6 je nova serija iz iRobota! Robotski usisavač Roomba e6198 pored svih karakteristika serije e5 dodatno ima i senzor za pun spremnik, tri dodatna filtera, te jedan dodatni virtualni zid Dual Mode. Potpuni paket inteligentnih senzora vodi robota ispod i oko namještaja kako bi temeljito očistio Vaše podove. Robot će prepoznati i usredotočiti se na područja gdje se skuplja prljavština. Idealan je za životinjsku dlaku. S gumenim četkicama i jakom snagom usisavanja skuplja dlake kućnih ljubimaca s tvrdih podova i tepiha - bez zapetljavanja četkica.

Serija 900 za razliku od prethodnih serija ima novu navigaciju iAdapt 2.0 s vizualnim prepoznavanjem prostora. Nova navigacija i nova 1.800mAh litij-ionska baterija omogućuje joj da se u slučaju većih površina može sama napuniti i nastaviti s čišćenjem u preostalim prostorima. Upravo zato može očistiti veću površinu. Za razliku od prethodnih serija, ne čisti više po spiralnim i dijagonalnim uzorcima, već se kreće kvadrat po kvadrat po ravnoj crti. Novom Roombom 976 se upravlja preko mobilne aplikacije za pametne telefone i tablete. Za njeno funkcioniranje potrebna je bežična mreža. Preko pametne aplikacije cijelo vrijeme ste upućeni u rad Roombe i njene potrebe, npr. ili treba isprazniti koš, zamijeniti filtar, koliko sati je radila. Tijekom čišćenja znate u kojoj je fazi usisavanja, uređivati raspored ili pristupiti drugim korisnim informacijama videopodrškom. Roomba 976 ima Imprint Link tehnologiju povezivanja. Zahvaljujući s Imprint Link tehnologijom povezivanja možete bez problema povezati s robotskim peračem podova Braava jet m6. Jednostavnim rječnikom to znači ovako - kada Roomba 976  završi svoj dio i očisti dom on šalje signal Braava-i jet m6 kako bi ona mogla potom oprati podove. Samim time zaokružena je cijela priča, te će Vaš dom biti čist i besprijekoran i kada niste kod kuće, pritiskom na samo jednu tipku na pametnoj aplikaciji.

Serija i je premium serija iRobot Roombe koja je donijela niz inovacija u robotskoj industriji. Serija se sastoji od Roomba i7 i Roomba i7+. Roomba i7 uključuje robotski usisavač, dok Roomba i7+ uključuje dodatno i bazu za automatsko pražnjenje spremnika. Kod Roomba i7+ (i7558), uz robotski usisavač, inovacija je i CleanBase baza za automatsko pražnjenje spremnika. Nakon što odradi posao, Roomba i7 vraća se do svoje baze, gdje ona pomoću svoje moćne usisne funkcije prazni Roombin spremnik. Međutim, ni tu nije kraj – umjesto dosadašnjeg jednog, Roomba i7+ čuva čak 30 spremnika prljavštine. Zaboravite na usisavanje tjednima. Premium i serija može se pohvaliti i novom Smart Mapping tehnologijom. Naime, ova vrhunska tehnologija omogućuje joj pamćenje rasporeda Vašeg doma i čišćenje po prostoriji ili katu. Bez obzira radi li se o kuhinji, dnevnom boravku ili spavaćoj sobi ili čak prvom, drugom ili trećem katu, omogućuje Vam čišćenje zadane prostorije i određivanje vremena čišćenja. Za čišćenje još većeg broja različitih površina, Roomba i7 predstavila je i poboljšane dvojne gumene četke. Uz premium trofazni sustav čišćenja, one su tajna njenog moćnog čišćenja. Ako tome dodamo kontrolu s Vašeg pametnog telefona, čišćenje doista postaje prilagođeno Vama. Proizvodi iz serije i imaju Imprint Link tehnologiju povezivanja. Zahvaljujući s Imprint Link tehnologijom povezivanja možete bez problema povezati s robotskim peračem podova Braava jet m6. Jednostavnim rječnikom to znači ovako - kada Roomba i7 ili i7+  završi svoj dio i očisti dom on šalje signal Braava-i jet m6 kako bi ona mogla potom oprati podove. Samim time zaokružena je cijela priča, te će Vaš dom biti čist i besprijekoran i kada niste kod kuće, pritiskom na samo jednu tipku na pametnoj aplikaciji.

Serija s9  Nova premium serija Roomba-e s9 najbolji je robotski usisavač na svijetu s najsuvremenijom tehnologijom i novim funkcijama koje do sada niste mogli ni zamisliti. Sadrži Clean Base™ bazu za automatsko pražnjenje prljavštine i tako donosi novu razinu udobnosti - automatsko pražnjenje spremnika osigurava da korisnici ne moraju razmišljati o usisavanju tjednima. Stvoren je da obavi više posla. Snažnija usisna moć sakuplja prljavštinu, dlake i krhotine. Tehnologija Imprint ™ omogućuje robotu da nauči, mapira i prilagodi se Vašem domu određujući najbolji način čišćenja. Roomba s9+(s9558) osigurava najučinkovitije čišćenje do sada zahvaljujući naprednom 3D senzoru, snažnom sustavu za čišćenje i tehnologiji PerfectEdge® koja ima 30% širu dvostruku gumenu četku i posebno dizajniranu četku za kutove. S robotima Roomba-e s9+(s9558) i Braava jet m6, te tehnologijom povezivanja Imprint ™ Link predstavljamo novu generaciju međusobno povezanih automatiziranih rješenja koja omogućuju komunikaciju između robota i koordiniranu provedbu planiranog čišćenja. Zahvaljujući Imprint ™ robotskoj vezi Roomba s9+(s9558) i Braava jet m6 rade zajedno kako bi osigurale najvišu razinu čišćenja gdje je automatsko usisavanje popraćeno brisanjem potpuno bez intervencije korisnika.

Zašto je unutar jedne serije više modela?

Bez obzira na to za koju seriju se odlučite, modeli unutar pojedine serije mogu se među sobom razlikovati u pojedinim funkcionalnostima odnosno karakteristikama i priloženoj dodatnoj opremi. Važnije funkcionalnosti opisane su ispod, a što je priloženo u paketu možete pročitati kod pojedinog modela robota u sektoru Sadržaj paketa.


Ukratko!

Najprije trebate, obzirom na potrebe i veličinu stana, odlučiti koja serija najviše odgovara vašem stanu, a zatim unutar serije potražite model koji najviše zadovoljava vaše potrebe. Pri tome uzimajte u obzir funkcionalnost i dodatnu opremu koja je uključena u paketu.
 
Koja Roomba ima pojedinu karakteristiku odnosno funkcionalnost, možete pogledati također u donjoj  preglednoj tabeli.


 

Tags

 
 
 
Proizvod je dodan u košaricu
pregled košarice