Ne znate kojeg robota odabrati?

Veljača
2015
 
 
    Produkti
 

Odlučujete se za kupnju Roombe, a čini vam se da se ne možete snaći unutar svih modela koje nudi iRobot? Što znače oznake npr. 694, i3+(i3558), i7(i7158), s9? Trenutačno je aktualnih 6 serija robotskih usisivača. To su serije 600, e5, 900, i3, i7, j7 i s9 serija. Unutar svake serije postoje različiti modeli robotskih usisivača.

U čemu je razlika između pojedinih serija?

Serija 600 je osnovna, početna serija robotskih usisivača. Ima jednostavnu programsku opremu i manje senzora od ostalih serija. U praksi to znači da je prikladnija za čišćenje manjih površina, jer za istu površinu treba više vremena. Pored toga, u seriji 600 koriste se AeroVac filtri. Trebamo naglasiti kako je robotski čistač iz serije 600 jednako efikasan kod čišćenja, jedina razlika je u tome da može očistiti manju površinu i da ima nešto lošiju filtraciju. Određeni modeli iz serije 600 (Roomba 67x, 69x imaju i wifi funkciju ((omogućuje da se robotom može upravljati pomoću iRobot HOME mobilnom aplikacijom i kada se nalazite izvan doma).

Serija e5: Robotski usisavači serije e5 (Roomba e5152, e5154, e5158) posjeduju revolucionarnu AeroForce tehnologiju koja očisti i do 50% više smeća, prašine i kose sa svih vrsta podova. Također, AeroForce trostupanjski sustav čišćenja koristi kombinaciju odvajanja, četkanja i usisavanja za učinkovito čišćenje. Wifi veza omogućuje da se robotom može upravljati pomoću iRobot HOME mobilne aplikacije i kada se nalazite izvan doma.
 
Serija 900 za razliku od prethodnih serija ima novu navigaciju iAdapt 2.0 s vizualnim prepoznavanjem prostora. 3.300mAh litij-ionska baterija omogućuje joj da se u slučaju većih površina može sama napuniti i nastaviti s čišćenjem u preostalim prostorima. Upravo zato može očistiti veću površinu. AeroForce™ sustav čišćenja ima novu tzv. CarpetBoost funkciju koja omogućuje da se usisna snaga motora automatski poveća 10 puta tijekom usisavanja tepiha. Za razliku od prethodnih serija, ne čisti više po spiralnim i dijagonalnim uzorcima, već se kreće kvadrat po kvadrat po ravnoj crti. Roombom 980 se upravlja preko mobilne aplikacije za pametne telefone i tablete. Za njeno funkcioniranje potrebna je bežična mreža. Preko pametne aplikacije cijelo vrijeme ste upućeni u rad Roombe i njene potrebe, npr. ili treba isprazniti koš, zamijeniti filtar, koliko sati je radila. Tijekom čišćenja znate u kojoj je fazi usisavanja, uređivati raspored ili pristupiti drugim korisnim informacijama videopodrškom.

Serija i3 Serija se sastoji od Roomba i3(robotski usisavač) i Roomba i3+(robotski usisavač + baza za automatsko pražnjenje spremnika). Modeli serije i3 razumiju vas i vaš dom, te vam olakšava vaš život. Podržava Imprint Link tehnologiju što znači da ju možete povezati s robotskim peračem podova Braava jet® m6, te ćete tako moći namjestiti automatski početak pranja čim završi usisavanje. Novi promišljeni dizajn dobro se uklapa u vaš dom, a ako se baterija robota isprazni, Roomba i3 automatski će se napuniti i nastaviti s čišćenjem sve dok vaš dom ne bude čist. Robotski usisavač Roomba i3+(i3558) pored svih karakteristika serije i3, ima dodatni sustav automatskog pražnjenja spremnika Clean Base®. Ova funkcija omogućuje uređaju da se automatski sam prazni i do 60 dana. Vrećice AllergenLock hvataju i zadržavaju 99% peluda i plijesni.

Serija i7 je premium serija iRobot Roombe. Serija se sastoji od Roomba i7 i Roomba i7+. Roomba i7 uključuje robotski usisavač, dok Roomba i7+ uključuje dodatno i bazu za automatsko pražnjenje spremnika. Kod Roomba i7+ (i7558), uz robotski usisavač, inovacija je i CleanBase baza za automatsko pražnjenje spremnika. Nakon što odradi posao, Roomba i7 vraća se do svoje baze, gdje ona pomoću svoje moćne usisne funkcije prazni Roombin spremnik. Međutim, ni tu nije kraj – umjesto dosadašnjeg jednog, Roomba i7+ čuva čak 30 spremnika prljavštine. Zaboravite na usisavanje tjednima. Premium i serija može se pohvaliti i novom Smart Mapping tehnologijom. Naime, ova vrhunska tehnologija omogućuje joj pamćenje rasporeda Vašeg doma i čišćenje po prostoriji ili katu. Bez obzira radi li se o kuhinji, dnevnom boravku ili spavaćoj sobi ili čak prvom, drugom ili trećem katu, omogućuje Vam čišćenje zadane prostorije i određivanje vremena čišćenja. Za čišćenje još većeg broja različitih površina, Roomba i7 predstavila je i poboljšane dvojne gumene četke. Uz premium trofazni sustav čišćenja, one su tajna njenog moćnog čišćenja. Ako tome dodamo kontrolu s Vašeg pametnog telefona, čišćenje doista postaje prilagođeno Vama. Proizvodi iz serije i imaju Imprint Link tehnologiju povezivanja. Zahvaljujući s Imprint Link tehnologijom povezivanja možete bez problema povezati s robotskim peračem podova Braava jet m6. Jednostavnim rječnikom to znači ovako - kada Roomba i7 ili i7+  završi svoj dio i očisti dom on šalje signal Braava-i jet m6 kako bi ona mogla potom oprati podove. Samim time zaokružena je cijela priča, te će Vaš dom biti čist i besprijekoran i kada niste kod kuće, pritiskom na samo jednu tipku na pametnoj aplikaciji.

Serija j7 je nova premium serija iRobot Roombe koja je donijela niz inovacija u robotskoj industriji. Odlikuje ju novi moderan dizajn i poboljšane značajke. “PrecisionVision” navigacija glavna je prednost koja omogućuje Roombi® j7  da identificira i izbjegne prepreke u Vašem domu poput izmeta kućnih ljubimaca ili kablova za punjenje te nastavlja čistiti dalje. Kada Roomba® j7 prvi puta snimi prepreku “PrecisionVision“ navigacija šalje Vam obavijest na iRobot® Home mobilnu aplikaciju kako biste robotskom usisivaču naredili da prepreku izbjegne jednom ili da ju izbjegava i u budućnosti. Roomba® j7 uči Vaše navike nudeći Vam prilagođene rasporede čišćenja. Roomba® j7 predlaže opciju dodatnog čišćenja kada je u Vašem zemljopisnom području velika koncentracija peludi ili tijekom sezone opadanja dlake kućnih ljubimaca. Jednostavnim klikom u iRobot® Home aplikaciji sami namjestite svoj raspored čišćenja onako kako Vama odgovara. Roombi® j7 čisti spefična mjesta s većom koncetracijom prljavštine u Vašem domu (kao naprimjer prostor oko ulaza u stan) ili ga isto tako  pošaljite ispod kuhinjskog stola odmah nakon večere i smatrajte posao obavljenim.

Serija s9  najbolji je robotski usisavač na svijetu s najsuvremenijom tehnologijom i novim funkcijama koje do sada niste mogli ni zamisliti. Sadrži Clean Base™ bazu za automatsko pražnjenje prljavštine i tako donosi novu razinu udobnosti - automatsko pražnjenje spremnika osigurava da korisnici ne moraju razmišljati o usisavanju tjednima. Stvoren je da obavi više posla. Snažnija usisna moć sakuplja prljavštinu, dlake i krhotine. Tehnologija Imprint ™ omogućuje robotu da nauči, mapira i prilagodi se Vašem domu određujući najbolji način čišćenja. Roomba s9+(s9558) osigurava najučinkovitije čišćenje do sada zahvaljujući naprednom 3D senzoru, snažnom sustavu za čišćenje i tehnologiji PerfectEdge® koja ima 30% širu dvostruku gumenu četku i posebno dizajniranu četku za kutove. S robotima Roomba-e s9+(s9558) i Braava jet m6, te tehnologijom povezivanja Imprint ™ Link predstavljamo novu generaciju međusobno povezanih automatiziranih rješenja koja omogućuju komunikaciju između robota i koordiniranu provedbu planiranog čišćenja. Zahvaljujući Imprint ™ robotskoj vezi Roomba s9+(s9558) i Braava jet m6 rade zajedno kako bi osigurale najvišu razinu čišćenja gdje je automatsko usisavanje popraćeno brisanjem potpuno bez intervencije korisnika.

Zašto je unutar jedne serije više modela?

Bez obzira na to za koju seriju se odlučite, modeli unutar pojedine serije mogu se među sobom razlikovati u pojedinim funkcionalnostima odnosno karakteristikama, priloženoj dodatnoj opremi i boji. Važnije funkcionalnosti opisane su ispod, a što je priloženo u paketu možete pročitati kod pojedinog modela robota u sektoru Sadržaj paketa.


Ukratko!

Najprije trebate, obzirom na potrebe i veličinu stana, odlučiti koja serija najviše odgovara vašem stanu, kuči, uredu, a zatim unutar serije potražite model koji najviše zadovoljava vaše potrebe. Pri tome uzimajte u obzir funkcionalnost i dodatnu opremu koja je uključena u paketu.
 
Koja Roomba ima pojedinu karakteristiku odnosno funkcionalnost, možete pogledati također u donjoj  preglednoj tabeli.

iRobot Comparision chart
 

Tags

 
 
 
Proizvod je dodan u košaricu
pregled košarice