Ne znate kojeg robota odabrati?

Veljača
2015
 
 
    Produkti
 

Odlučujete se za kupnju Roombe, a čini Vam se da se ne možete snaći unutar svih modela koje nudi iRobot? Što znače oznake npr. i1, j7, j9+, Combo i5, Combo i8, Combo j9+ Braava jet m6? Evo odgovora na Vaša pitanja.

iRobot ima tri kategorije proizvoda, Roomba, Braava i Roomba Combo. U kategoriju Roomba spadaju specijalisti za usisavanje Vaših podova i oni su zaduženi za prvu fazu Vaših čistih podova jer im je funkcija usisavanje. Kategorija Braava je specijalist za pranje Vaših podova i spada pod drugu i završnu fazu Vaših čistih podova jer im je funkcija pranje. Pod treću kategoriju, ali ne i manje važnu spada Roomba Combo, a to su uređaji 2u1 odnosno kombinirani robotski usisavač i perač podova u jednom. Kupnjom Roomba-e Combo govorimo o tome da imate dva uređaja u jednom gdje dobijate na prostoru, vremenu, ali imate i uštedu na novcu. Asortiman uređaja kreće se od osnovnih modela za usisavanja i pranje do najnaprednijeg modela kombiniranog čistača podova.

U čemu je razlika između pojedinih serija?
 
Serija Roomba i1  Robotski usisavači serije i1 (i1156, i1158) posjeduju revolucionarnu AeroForce tehnologiju koja očisti i do 50% više smeća, prašine i kose sa svih vrsta podova. Također, AeroForce trostupanjski sustav čišćenja koristi kombinaciju odvajanja, četkanja i usisavanja za učinkovito čišćenje. Wi-Fi veza omogućuje da se robotom može upravljati pomoću iRobot HOME mobilne aplikacije i kada se nalazite izvan doma. Za njeno funkcioniranje potrebna je bežična mreža. Preko pametne aplikacije cijelo vrijeme ste upućeni u rad Roombe i njene potrebe, npr. treba li isprazniti koš, zamijeniti filter, koliko sati je radila.

Serija Roomba j7 je serija koja se prilagođava Vašim životnim navikama, te Vam tako omogućuje da svoje slobodno vrijeme provedete u šetnji, na kavi s prijateljima ili u društvu obitelji. Roomba® j7 seriju odlikuje novi moderan dizajn i poboljšane značajke. Glavna novost serije j7 je “PrecisionVision” navigacija koja omogućuje Roomba®-i j7 da identificira i izbjegne prepreke u Vašem domu poput izmeta kućnih ljubimaca ili kablova za punjenje te nastavlja čistiti dalje. Kada Roomba® j7 prvi puta snimi prepreku, “PrecisionVision“ navigacija šalje Vam obavijest na iRobot® Home mobilnu aplikaciju kako biste robotskom usisavaču naredili da prepreku izbjegne jednom ili da ju izbjegava i u budućnosti. Uz Roomba®-u j7 (j7158) imamo i model Roomba®-e j7+ (j7558) s automatskim uklanjanjem prljavštine. Pripremite se za robotski usisavač na koji možete računati da će obaviti posao baš detaljno.

Serija Roomba j9+  spada među najbolje robotske usisavače na svijetu s najsuvremenijom tehnologijom i novim funkcijama koje do sada niste mogli ni zamisliti. Supersnažna Roomba® j9 usisava prašinu i nečistoće bolje od ijednog drugog robot usisavača kako biste se vi mogli usredotočiti na to da ne čistite. Tri razine snage usisavanja i automatska funkcija pojačivača za tepihe pobrinut će za temeljito čišćenje podova. Bilo da naiđe na cipele u hodniku, kabele punjača u radnoj sobi ili ručnike na podu kupaonice, vaš će ih robot zaobići i čistiti oko njih. Uz naše jamstvo za vlasnike kućnih ljubimaca, Pet Owner Official Promise (P.O.O.P.) možete biti sigurni da neće pokupiti nezgode vaših kućnih ljubimaca. Robot usisavač Roomba® j9 odlikuje se originalnim trofaznim sustavom čišćenja koji primjenjuje inovativne dvojne gumene četke za čišćenje više vrsta površina kojima odvaja i podiže nečistoću, četku za brisanje rubova kojom doseže u kutove,te 100% snažniji usis koji će pokupiti sve skrivene nečistoće. Tehnologija Dirt Detective sa softverom iRobot OS automatski dodjeljuje prioritete najprljavijim prostorijama i bira idealne postavke za svaki zadatak kako bi vaš dom uvijek bio čist. Prijeđite na j9+ i mjesecima i nećete morati dirati prašinu i prljavštinu jer se automatski prazni u spremnik za automatsko odlaganje prljavštine Clean Base®.

Roomba Combo Essential kombinira osnovne funkcije čišćenja iz popularne serije Roomba 600 s poboljšanom snagom i impresivnim setom značajki. Dolazi s elegantnim i niskoprofilnim dizajnom te koristi iRobot OS, što ga čini najjednostavnijim 2 u 1 robotskim usisavačem i peračem podova tvrtke iRobot. Bez obzira na željenu razinu čišćenja, ovaj robot omogućuje korisnicima da obave oba zadatka s jednostavnim dodirom u "iRobot Home" aplikaciji ili glasovnim naredbama. S 4-stupanjskim sustavom čišćenja, Roomba Combo Essential usisava i briše tvrde podove u jednom prolazu. Zahvaljujući 18 puta većoj usisnoj snazi i trajanju baterije od 120 minuta, pruža snažno čišćenje uz minimalan napor. Pažljivo odabrane značajke omogućuju korisnicima prilagodbu i automatizaciju svojih rutina čišćenja. Mogu birati između različitih razina usisne snage i tekućine te koristiti predložene rasporede čišćenja ili funkciju "Clean While I'm Away".

Roomba Combo i5 najnovija je serijska robotskog usisavača 2u1. iRobot, lider u proizvodnji robota za usisavanje široke potrošnje, sada je proširio svoju liniju 2u1 robotskih usisavača i perača podova. Nova serija Roomba Combo i5 kombiniranih robotskih usisavača i perača podova može usisavati ili istovremeno usisavati i prati jednostavnom zamjenom spremnika. Vrhunska kvaliteta usisavanja i pranja podova sada je dostupna po pristupačnoj cijeni. Uređaj dolazi u paketa s dva spremnika. Jedan spremnik dizajniran za suho čišćenje koji koristite za usisavanje, a zamjenom spremnika imate istovremeno suho čišćenje i mokro pranje podova s naprednom navigacijom. Ova vrhunska tehnologija omogućuje joj pamćenje rasporeda Vašeg doma i čišćenje po prostoriji ili katu. Nakon što Roomba obavi čišćenje Vašeg prostora u aplikaciji se prikazuje mapa prostora koji je Roomba očistila. Roomba može očistiti bilo koju prostoriju koju želite, kada god želite - bilo prema postavljenom rasporedu ili na zahtjev, bilo da ste kod kuće ili odsutni. Bilo da  trebate samo usisati ili obrisati pod robotski usisavač i perač Roomba Combo™ i5+ može učiniti jedno ili oboje.

Roomba Combo i8 jedna je od novijih serija robotskog usisavača 2u1. Roomba Combo i8 kombinirani robotski usisavač i perač podova koji zamjenom spremnika može usisavati ili istovremeno usisavati i prati. Uređaj dolazi u paketa s dva spremnika. Jedan spremnik dizajniran za suho čišćenje koji koristite za usisavanje, a zamjenom spremnika imate istovremeno suho čišćenje i mokro pranje podova  s naprednom navigacijom. Combo i8 serija može se pohvaliti i Smart Mapping tehnologijom. Naime, ova vrhunska tehnologija omogućuje joj pamćenje rasporeda Vašeg doma i čišćenje po prostoriji ili katu. Bez obzira radi li se o kuhinji, dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili čak prvom, drugom ili trećem katu omogućuje Vam čišćenje zadane prostorije i određivanje vremena čišćenja. Ukoliko ne želite da Roomba ide na određena područja koristite “Keep-Out-Zones“ opciju u aplikaciji. Riječ je o opciji koja Vama kao vlasniku Roombe omogućuje da bez “Dual virtualnog zida“ možete označiti u aplikaciji gdje ne želite da Vam Roomba čisti stoga nema potrebe za korištenjem “Dual virtualnog zida“.

Roomba Combo j7 robotski 2u1 usisivač i perač na svijetu. Dizajniran za domove raznih podova u kojima se izmjenjuju tepisi i tvrdi podovi, te za one koji žele uređaj koji usisava i pere pod.
Napredni operativni sustav iRobot OS 5.0 predstavlja nove značajke i digitalna iskustva koja poboljšavaju inteligenciju i personalizaciju. Serija se sastoji od modela Roomba Combo j7 (c7158) i Roomba Combo j7+ (c7558). Dvije izdržljive, potpuno podignute metalne ručice podižu krpu kada robot otkrije tepihe sprječavajući neželjene mokre nezgode.
Prepoznaje više od 80 uobičajenih predmeta, omogućujući robotu da čisti više specifičnih lokacija kao što su mrvice ispod stola, područje ispred kauča itd. Također omogućuje robotu da otkrije i izbjegne opasnosti na podu poput odjeće, cipela, čarapa, ruksaka, zdjela za kućne ljubimce, igračka za kućne ljubimce i izmeta od kućnih ljubimaca.

Roomba Combo j9+ robotski usisavač i perač podova najbolji u svojoj klasi. Dizajniran da se uhvati u koštac s prljavštinom, dlakama kućnih ljubimaca i prašinom s neusporedivom preciznošću. Njegov 4-stupanjski sustav čišćenja i jedinstvene dvostruke gumene četke pružaju 100% snažnije usisavanje i ribanje pod pritiskom. Za razliku od konkurentskih 2u1 robotskih usisavača i perača koji jedva podižu svoju krpu, iRobot-ov D.R.I. sustav (Dry Rug Intelligence) znači da kupci mogu vjerovati da će njihov Roomba Combo j9+ čak i raščupane tepihe satkane od dugačkih niti održavati čistima i suhima. To je omogućeno zahvaljujući jedinstvenom sustavu brisanja s automatskim uvlačenjem koji podiže krpu sve do vrha robota kada detektira tepih, sprječavajući močenje tepiha. Uz Dirt Detective, Roomba Combo j9+ predviđa potrebe čišćenja za svaku prostoriju u domu, automatski prilagođava postavke i prvo čisti najprljavije prostorije na temelju prošlih čišćenja tako da korisnici nikada ne moraju planirati gdje će čistiti. Za rješavanje mrlja na tvrdim podovima, SmartScrub pojačava napor te radi veći broj prolaza prostorijom dok vrši pritisak prema dolje. Kada završi s čišćenjem, Roomba Combo j9+ se vraća na mali i elegantni Clean Base Automatic Dirt Disposal gdje se automatski prazni do puna dva mjeseca. Clean Base® Auto-Fill Dock osigurava da Vaš robot uvijek ima ono što mu je potrebno za obavljanje posla bilo da se radi o pražnjenju prljavštine nakon 60 dana ili dopunjavanju tekućine nakon 30 dana.

Braava jet m6 robotski perač mijenja način razmišljanja o čišćenju, ona je naš najnapredniji robot za pranje podova. Braava učinkovito čisti i pere podove u kući. Korisnik jednostavno instalira željenu tkaninu - bilo za mokro ili suho čišćenje - robotski stroj za pranje pruža sve ostalo. Kao i Roomba s9+ robotski usisavač, Brava jet m6 robot čistač također koristi iAdapt® 3.0 s vSLAM® tehnologijom i Smart Imprint ™ mapiranje kako bi dobila plan prostorija kod kuće omogućujući korisniku da odabere područja koja želi očistiti i postavi raspored čišćenja. Početak čišćenja robotskim usisivačem može se pokrenuti putem aplikacije iRobot HOME ili pomoću gumba CLEAN. Ako je robot povezan s pametnim osobnim asistentima Alexa ili Google pomoćnikom, korisnici također mogu početi čišćenje glasovnom naredbom.
 
Zašto je unutar jedne serije više modela?

Bez obzira na to za koju seriju se odlučite, modeli unutar pojedine serije mogu se među sobom razlikovati u pojedinim funkcionalnostima odnosno karakteristikama, designu ili boji.

Ukratko!

Najprije trebate, obzirom na Vaše potrebe i veličinu prostora koji Roomba treba očistiti odlučiti koja serija najviše odgovara Vašem stanu, kući, uredu, a zatim unutar serije potražite model koji najviše zadovoljava Vaše potrebe.
 
Koja Roomba ima pojedinu karakteristiku odnosno funkcionalnost, možete pogledati također u donjoj preglednoj tabeli.

 

iRobot Comparison Chart Floorcare Merchandising
iRobot Comparison Chart Floorcare Merchandising
 

Tags

 
 
 
Proizvod je dodan u košaricu
pregled košarice