Ne znate kojeg robota odabrati?

Veljača
2015
 
 
    Produkti
 

Odlučujete se za kupnju Roombe, a čini vam se da se ne možete snaći unutar svih modela koje nudi iRobot? Što znače oznake npr. 606, e5158, 976, i7+ (i7558), s9? Trenutačno je aktualnih 5 serija robotskih usisivača. To su serije 600, e5, 900, i serija i s9 serija. Unutar svake serije postoje različiti modeli robotskih usisivača.

U čemu je razlika između pojedinih serija?

Serija 600 je osnovna, početna serija robotskih usisivača. Ima jednostavnu programsku opremu i manje senzora od ostalih serija. U praksi to znači da je prikladnija za čišćenje manjih površina, jer za istu površinu treba više vremena. Pored toga, u seriji 600 koriste se AeroVac filtri. Trebamo naglasiti kako je robotski čistač iz serije 600 jednako efikasan kod čišćenja, jedina razlika je u tome da može očistiti manju površinu i da ima nešto lošiju filtraciju.

Serija 800 (Roomba 891) posjeduje revolucionarnu AeroForce tehnologiju koja očisti i do 50% više smeća, prašine i kose sa svih vrsta podova. Također, AeroForce trostupanjski sustav čišćenja koristi kombinaciju odvajanja, četkanja i usisavanja za učinkovito čišćenje. Wifi veza omogućuje da se robotom može upravljati pomoću iRobot HOME mobilne aplikacije i kada se nalazite izvan doma. Započnite čišćenje ili zakažite raspored čišćenja pomoću iRobot HOME aplikacije dostupne za Android i iOS. Inteligentni sustav za navigaciju iAdapt omogućuje robotskom usisavaču da preispituje svoju okolinu 60 puta u sekundi koristeći niz senzora i 40 različitih načina prilagođavanja specifičnom području, ispod i oko namještaja, stolova, stolica ili posudica za hranu vaših ljubimaca bez oštećenja ili prevrtanja. Također, Roomba 891 nema problema s prelaženjem na različite podloge jer uspješno savladava prepreke do 1.5cm, a pomoću bočnog sustava bez problema usisava i uz zidove i kuteve. Ugrađena je i nova 1800 mAh litij-ionska baterija s kojom Roomba 891može raditi do 90 minuta nakon čega se sama vraća na punjenje. Uređaj uključuje i HALO zid koji se koristi kao nevidljivi zid razdvajanja u prostoru čime se može efikasno ograničiti kretanje Roombe, primjerice možete usisati samo određenu sobu, dio sobe ili pak ograničiti gdje da ne usisava kako bi zaštitili namještaj ili hranu vaših kućnih ljubimaca.

Serija e5: Radi se o seriji robotskih usisavača koji posjeduju sve karakteristike serije 800, ali s još naprednijim i poboljšanim karakteristikama. Robotski usisavači Roomba serije e5 (Roomba e5152, e5154, 5158) imaju novi perivi spremnik, poboljšani filter.

Serija 900 za razliku od prethodnih serija ima novu navigaciju iAdapt 2.0 s vizualnim prepoznavanjem prostora. Nova navigacija i nova 2.130mAh litij-ionska baterija omogućuje joj da se u slučaju većih površina može sama napuniti i nastaviti s čišćenjem u preostalim prostorima. Upravo zato može očistiti veću površinu. Za razliku od prethodnih serija, ne čisti više po spiralnim i dijagonalnim uzorcima, već se kreće kvadrat po kvadrat po ravnoj crti. Novom Roombom se upravlja preko mobilne aplikacije za pametne telefone i tablete. Za njeno funkcioniranje potrebna je bežična mreža. Preko pametne aplikacije cijelo vrijeme ste upućeni u rad Roombe i njene potrebe, npr. ili treba isprazniti koš, zamijeniti filtar, koliko sati je radila. Tijekom čišćenja znate u kojoj je fazi usisavanja, uređivati raspored ili pristupiti drugim korisnim informacijama videopodrškom.

Serija i je najnovija i dugoiščekivana premium serija iRobot Roombe koja je stigla na hrvatsko tržište i donijela niz inovacija u robotskoj industriji. Nova premium i serija se sastoji od Roomba i7 i Roomba i7+. Roomba i7 uključuje robotski usisavač, dok Roomba i7+ uključuje dodatno i bazu za automatsko pražnjenje spremnika. Kod Roomba i7+ (i7558), uz robotski usisavač, inovacija je i CleanBase baza za automatsko pražnjenje spremnika. Nakon što odradi posao, Roomba i7 vraća se do svoje baze, gdje ona pomoću svoje moćne usisne funkcije prazni Roombin spremnik. Međutim, ni tu nije kraj – umjesto dosadašnjeg jednog, Roomba i7+ čuva čak 30 spremnika prljavštine. Zaboravite na usisavanje tjednima. Premium i serija može se pohvaliti i novom Smart Mapping tehnologijom. Naime, ova vrhunska tehnologija omogućuje joj pamćenje rasporeda Vašeg doma i čišćenje po prostoriji ili katu. Bez obzira radi li se o kuhinji, dnevnom boravku ili spavaćoj sobi ili čak prvom, drugom ili trećem katu, omogućuje Vam čišćenje zadane prostorije i određivanje vremena čišćenja. Za čišćenje još većeg broja različitih površina, Roomba i7 predstavila je i poboljšane dvojne gumene četke. Uz premium trofazni sustav čišćenja, one su tajna njenog moćnog čišćenja. Ako tome dodamo kontrolu s Vašeg pametnog telefona, čišćenje doista postaje prilagođeno Vama.


Zašto je unutar jedne serije više modela?

Bez obzira na to za koju seriju se odlučite, modeli unutar pojedine serije mogu se među sobom razlikovati u pojedinim funkcionalnostima odnosno karakteristikama i priloženoj dodatnoj opremi. Važnije funkcionalnosti opisane su ispod, a što je priloženo u paketu možete pročitati kod pojedinog modela robota u sektoru Sadržaj paketa.


Ukratko!

Najprije trebate, obzirom na potrebe i veličinu stana, odlučiti koja serija najviše odgovara vašem stanu, a zatim unutar serije potražite model koji najviše zadovoljava vaše potrebe. Pri tome uzimajte u obzir funkcionalnost i dodatnu opremu koja je uključena u paketu.
 
Koja Roomba ima pojedinu karakteristiku odnosno funkcionalnost, možete pogledati također u donjoj  preglednoj tabeli.


 

Tags

 
 
 
Proizvod je dodan u košaricu
pregled košarice