Važnost čistoće podova i uređaji koji mogu pomoći

Travanj
2020
 
 
    Produkti
 

Što je to dom? Gdje je dom? Dom je mjesto gdje se svi osjećamo sigurno i zaštićeno, gdje nam je udobno i ugodno. To je osjećaj koji nas dočeka čim otvorimo ulazna vrata, mirisi koji nas opuste odmah na pragu.

Ovih dana većina ljudi doslovno ne izlazi iz svojih domova, ali je osjećaj sigurnosti i zaštićenosti svejedno poljuljan. Pojavom koronavirusa kao da smo krenuli u borbu protiv nevidljivog prijatelja i ni sami nismo sigurni koje oružje nam je uopće učinkovito. Stručne osobe skreću pozornost na osobnu higijenu, ali i higijenu prostora u kojem boravimo.

Naime, pranje ruku je vrlo važno za očuvanje našeg zdravlja, to i djeca vrtićke dobi znaju. I iako sad  peremo ruke puno češće, jesmo li učinili sve ili barem dovoljno za očuvanje zdravlja?


Složit ćemo se da i prostor u kojem boravimo također mora biti čist, prije svega zbog očuvanja zdravlja i u ovim danima sprečavanju širenja zaraze, ali i zbog očuvanja onog osjećaja sigurnosti i zaštite doma. Stoga možemo češće dezinficirati površine koje se često diraju, kao što su na primjer kvake na vratima, mobiteli, telefoni, daljinski upravljači, prekidači, slavine u kuhinji i kupaonici.  No što je s podovima? Njih uglavnom ne diramo rukama i mislit ćete da samo kućanstva koja imaju malu djecu i eventualno kućne ljubimce mora voditi računa o higijeni podova. No to je apsolutno netočno.

Kako bismo zaštitili svoje zdravlje, potrebno je i svakodnevno usisati podove, sve ono što svakodnevno pada na njega, bilo da su to mrvice s kuhinjskog stola, iz naših ruku dok pripremamo hranu, prljavština koju donesemu na obući ili pak svakodnevna prašina koja se ne može nikako izbjeći a stvara nepovoljne uvjete doma, pogotovo osobama koje pate od alergija. Nakon usisavanja se svakako preporučuje i brisanje podova kako bismo dezinficirali podove i učinili svoj dom što sigurnijim. Nakon ovakvog čišćenja, možete bezbrižno odahnuti i koristiti podove u svom domu za sve, za igru s djecom, maženje s kućnim ljubimcem ili pak vježbanje prateći online trening.


Prateći sve ove smjernice, upute i preporuke, dobili smo dojam da cijeli dan moramo biti aktivirani za pospremanje i čišćenje, i tako svaki dan iznova. I to čak u ovo vrijeme kad smo cijeli dan kod kuće u takozvanoj karanteni. Ne djeluje baš primamljivo, zar ne?

Možda trenutno i imamo više vremena, ali vjerojatno nitko ne želi taj višak vremena provesti s metlom i krpom u ruci. I zato je sreća kad taj dio prljavih kućanskih poslova možemo dodijeliti našim malim pomagačima iRobot, robotskom usisavaču Roombi i robotskom peraču podova Braavi.

iRobot Roomba, robotski usisavač, je malen pomoćnik visoke tehnologije u kućanstvu koji će samostalno očistiti svaku površinu, uključujući parket, podnu oblogu od pluta, linoleuma ili tepiha. Zahvaljujući programskoj opremi sposoban je zaista raditi bez vaše pomoći. Jednostavno ga uključite i zatim možete primjerice podići noge na stol i gledati televiziju. Roomba je opremljena i pametnim senzorima tako da se odlično orijentira u svakom prostoru.

Za savršeno čiste podove tu je i Braava, robotski perač podova. Zahvaljujući vrlo učinkovitim krpama od mikrovlakana robotski uređaj za čišćenje će vam pomoći da se riješite prljavštine s vaših podova i to čak i uza zid i ispod namještaja. Rad Braave je vrlo tih i inteligentan.

Uz ovaj iRobot duo zaista možemo bezbrižno uživati u  svom domu, pa čak i na podovima. Oni će cijeli posao usisavanja i brisanja podova odraditi sami, potreban je samo jedan klik i to je to.

Više o iRobot Roombi i Braavi pročitajte na https://www.irobot.hr/proizvodi.html
 

Tags

 
 
 
Proizvod je dodan u košaricu
pregled košarice